STC_02-Mockupsmall

Start 2 Create

Voor Start 2 Create hebben wij een vierluik brochure ontworpen met daarin snedes voor een visitekaartje. Start 2 Create is een bedrijf dat ... Lees meer »
tibbaa3Bifold Brochure Mockupsmall

Tibbaa – Folder

Voor Tibbaa maakte Red Melon de volledige huisstijl en wilde hier bij een duidelijke infographic folder. Bij Tibbaa draait het om een nieuwe manier van ticketing, door op een andere manier naar... Lees meer »
smallBSR_Close-up_spread

BSR

Van BSR Incasso & Gerechtsdeurwaarders kreeg Red Melon de opdracht om een informatie folder ontwerpen. Dit hebben we gedaan door middel van het door ons ontworpen BSR logo prominent terug te... Lees meer »
jadim_small_Close-up_spread

Jadim

Jadim vroeg Red Melon, na het logo en de website, ook de nieuwe folder te ontwerpen. De huisstijl van het webdesign trokken we door in de folder, met een frisse, lichte uitstraling. De folder wordt... Lees meer »
folder-ontwerp-close-up

CIB Incasso

Voor CIB Incasso maakte Red Melon het ontwerp voor de folder. Dit bedrijf hanteert incasso nieuwe stijl en dat moest van de folder afstralen. We maakten het folderontwerp daarom extra fris. Lees meer »
NNNLsmall_08_Vertical A4 or A5 Trifold Mockups

NN Netherlands

NN Netherlands liet ons een professionele drieluik folder ontwerpen, met als onderwerp o.a. bearings en taper rollers voor voertuigen. De afzetmarkt van NN Netherlands is de wereld en dus werd het... Lees meer »
Meer items laden

folder-ontwerpen-loep

Folder Ontwerpen

'To Fold' is het Engels voor vouwen. Een folder is een vel papier en kan in twee, drie, vier of zelfs meerdere delen gevouwen worden. Bij meer informatie zal het niet passen in een folder en zal je moeten overgaan tot een brochure ontwerpen. De tekst die in het ontwerp van een folder past is beperkt, maar door een goed gebruik van foto's en/of illustraties kan de boodschap goed worden verteld. Waar begin je bij het folder ontwerpen? Wat moet er worden verteld in de folder, want de boodschap moet meteen helder zijn.

Belangrijk is om de doelgroep te kennen en te weten wat de gewenste uitstraling moet zijn.  Hier zoeken we een mooi beeld bij die de lading van de folder in zijn geheel dekt en die plaatsen we op de voorkant. Die moet verleiden tot het bekijken of inkijken van de folder. De uitstraling wordt ook bepaald door de het gebruik van de  kleuren, en dat zijn de kleuren die in het logo voorkomen. Dan spelen verder nog lettertype(s) en andere grafische elementen een belangrijke rol bij het overbrengen van de boodschap bij folder ontwerpen.


Teksten Folder Ontwerpen

Wij werken samen met een aantal tekstbureaus en kunnen hierin perfect adviseren en ook meedenken. Voor alle folders geldt overigens dat de tekst wel beperkt gebruikt moet worden. Teveel tekst schrikt af! Zorg voor veel foto's en/of illustraties. Feit is dat het merendeel folders scant in plaats van leest. Als we de folder ontwerpen kunnen we quotes eruit halen en die vergroten, waardoor je meteen tot de essentie en er nauwelijks gelezen  hoeft te worden om te weten wat er staat.

Papier dat wordt gebruikt bij een folder zegt veel over het product, het bedrijf of de dienst. Met een keuze van papiersoort, papierdikte of het feit dat een folder glimmend of mat is, kun je ook al heel veel duidelijk maken. Er liggen op ons kantoor in Den Haag veel voorbeelden van gedrukte folders waar we het ontwerp voor maakten. Hier is het meteen mogelijk om de verschillen in beleving tussen de folders onderling te zien en, uiteraard, te voelen. En we doen meer dan alleen folders ontwerpen. Kijk hiervoor op onze speciale ontwerpbureau Den Haag pagina.

folder-ontwerpen-grafiek

Digitale folder

Folders in hun oorspronkelijke vorm zullen altijd blijven bestaan, maar vergeet niet dat bijna alles tegenwoordig digitaal gaat, dus ook de folder ontwerpen gaan tegenwoordig het internet over. Natuurlijk hebben wij hier ook veel ervaring mee en kunnen, indien gewenst, deze ook online plaatsen. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor een brochure design. Kijk om meer te weten te komen over grafische zaken op onze grafisch ontwerpbureau pagina of over online zaken en websites op onze webdesign Den Haag pagina.


Benieuwd naar wat Red Melon voor u kan betekenen? Vul dan nu onderstaand formulier in en wij nemen binnen een werkdag contact met u op.

070 3316654