Kiezen voor een professionele of goedkope website?


Laatste bewerkt op: dinsdag 26 november 2019

Je wilt een website laten maken, maar waar kan je dit het beste laten doen? Er zijn tegenwoordig ontzettend veel partijen die jou beloven de perfecte website te leveren. Zijn al deze beweringen wel juist en maakt het uit bij welke partij ik mijn website laat bouwen? Wij vertellen je graag wat er voor nodig is om een professionele website te laten maken.

Vergeet de prijsvechters

Waarschijnlijk is jouw eerste vraag, wat zijn de kosten voor het laten maken van een website? Er zijn veel partijen die jou de perfecte website garanderen voor 500 euro. Vergeet het maar, want dit is niet haalbaar. Deze partijen maken gebruik van standaard templates. Deze zien er erg leuk uit, maar ben jij van plan ooit iets aan te passen in je website dan loop je al snel tegen de beperkingen op. Technisch gezien rammelen de templates aan alle kanten. Wanneer je teveel wilt aanpassen valt de hele website uit elkaar. Toch worden deze websites veel verkocht. Dit komt omdat veel mensen geen idee hebben van de beperkingen. Daarnaast zijn, in sommige gevallen, deze template websites wel geschikt. Wil jij een simpele website voor je bedrijf waarbij één informatie pagina voldoende is, dan voldoen dit soort websites prima.

concurrentie

Wat is professionele website?

Wanneer jouw website een belangrijk onderdeel is binnen je bedrijf is het raadzaam om voor een professionele website te kiezen. De kosten van een professionele website liggen hoger. Vaak zijn deze websites complexer aangezien je website een bepaald doel heeft, zoals verkoop. Wil jij extra’s op je website, zoals webshop, meertalig, veel pagina’s, inlog enz, dan ga je het met een standaard template niet redden. Je website zal ontzettend langzaam worden, je bent online slecht vindbaar en bent beperkt door het gekozen template. Kortom, je hebt geen bewegingsruimte.

Website op maat

Om het belang van een website op maat te begrijpen is het belangrijk het volgende helder te maken. Een website bestaat uit twee delen. Je hebt een voorkant, dit is het ontwerp, hetgeen dat jij en bezoeker zien. Daarnaast heb je de achterkant. Dit zijn alle technische aspecten waardoor de website ook daadwerkelijk functioneert en je ook echt op knoppen kunt klikken.

Website op maat

Ontwerp

Om je website optimaal te laten functioneren is het van belang dat je website op maat ontworpen en geprogrammeerd wordt. Bij het ontwerp wordt namelijk al rekening gehouden met de einddoelen van de website. Dit kan bijvoorbeeld zijn het aanzetten tot aankoop, contact opnemen of leads genereren. Je hele website wordt met dit einddoel ontworpen. Wij zorgen er altijd voor dat er een duidelijke call to action aanwezig is. Hierbij maakt niet uit waar de websitebezoeker zich op jouw website bevindt. De bezoeker moet altijd snappen wat de vervolgstap is. Daarnaast wil je dat zij in zo min mogelijk stappen deze actie kunnen uitvoeren. Bij het ontwerp dient rekening gehouden te worden met kliks minimaliseren en de gebruiksvriendelijkheid. Een bijkomstig voordeel van deze logische website opbouw is dat dit een positief effect heeft op de online vindbaarheid (SEO). Als Google jouw website snapt zullen zij jou ook hoger positioneren.

Technische achterkant

Vervolgens wordt het ontwerp omgezet in een echte website. Ook in het technische deel zal rekening gehouden worden met het einddoel. Dit betekent dat alleen de benodigde bouwstenen worden gebruikt die jouw website daadwerkelijk nodig zal hebben. De website wordt niet belast met gegevens die niet nodig zijn. Wanneer er minder gegevens geladen hoeven te worden zal de snelheid van jouw website automatisch omhoog gaan. En deze snelheid is tegenwoordig van groot belang. Het internetverkeer verplaatst zich namelijk van desktop naar mobiel. De mobiele gebruikers verwachten snelle laadtijden. Heeft jouw website dit niet dan klikken ze de website weg en bezoeken een andere. Naast de gebruiksvriendelijkheid heeft ook snelheid van je website veel invloed op de online positie in Google.

Niet alleen de websitebezoeker is een factor om rekening mee te houden bij het laten maken van een website. Het is belangrijk dat jij zelf aan de slag kan met je website. Je wilt niet bij elke kleine aanpassing de website bouwer bellen. Red Melon werkt met WordPress. Dit is het systeem waarin we de website opbouwen. WordPress websites zijn eenvoudig te beheren. Jij hebt hier geen technische kennis voor nodig. Zo kan je altijd en overal zelf teksten en afbeeldingen wijzigen.

 

Website laten maken, professioneel of goedkoop?

Een website is een onderdeel van jouw bedrijf. Aangezien jouw bedrijf uniek is moet jouw website dit ook zijn. Zorg dat je bedrijf niet beperkt wordt door een standaard thema. We hebben teveel voorbeelden van bedrijven die aanklopten omdat ze spijt hadden van een goedkoper thema. Geld kwijt en opnieuw beginnen. Ga daarom altijd voor een website op maat die helemaal is afgestemd op jouw organisatie. Dit brengt ontzettend veel voordelen met zich mee zoals gebruiksvriendelijkheid, doelgerichtheid en SEO.

Eerlijke linkbuiding

Hebben jullie persoonlijk advies nodig?

Neem vrijblijvend contact op