Einde oefening voor Internet Explorer


Het is zover. Dit is het moment waar veel web ontwikkelaars naar uit hebben gekeken. Morgen trekt Microsoft eindelijk voorgoed de stekker uit Internet Explorer.

Waarom is dit zo prettig voor website ontwikkelaars? Internet Explorer was altijd een geval apart. Als een net ontwikkelde website er prima uitzag op Safari, op Google Chrome en zelfs Firefox, dan was er meestal wel iets wat er bij Internet Explorer ofwel niet mooi uitzag, ofwel gewoonweg niet werkte. En dan moest het opgelost worden, want er waren altijd klanten of oudere computers of oudere werknemers die hier nog mee werkten. En om dat op te lossen, duurde veel extra tijd, maar het moest in de ogen van de andere partij altijd gebeuren. En dit dus tot ergernis van de web developers.

 

Maar goed, terug naar het onderwerp. Vorig jaar werd het einde van deze webbrowser al aangekondigd en nu is het moment dus daar.

Internet Explorer werd in 1995 geïntroduceerd en was toen nog onderdeel van Windows 95. En het is alweer 6 jaar geleden dat Microsoft stopte met de ontwikkeling van nieuwe features hiervoor. De focus lag vanaf dat moment op de opvolger van Internet Explorer, Microsoft Edge.

Het is nauwelijks meer voor te stellen, maar er is een tijd geweest dat bijna iedereen Internet Explorer gebruikte. In 2003 was het marktaandeel van de browser maar liefst 95%. Door Firefox en Google Chrome kwam de klad erin, later gevolgd door de mobiele browsers als Safari. En nu is het verhaal dus klaar en dat is gewoon bijzonder goed nieuws.

Bekijk onze cases