wat is WordPress

Wij zijn WordPress specialist, maar wat is WordPress precies? WordPress is een systeem waarin websites worden ontwikkeld en beheerd. Een systeem als dit wordt CMS genoemd. Wij houden van WordPress en het gebeurt nogal eens dat wij moeten uitleggen waarom wij fan zijn. Waarom beslist een WordPress website laten maken?

“WordPress is het meest gebruikte CMS dat er is 

Professionele WordPress website laten maken door een webdesing bureau

Waarom WordPress?

Wij als WordPress specialisten zijn overtuigd van de kracht van WordPress. Als website bouwer brengt WordPress veel voordeel met zich mee. Wij kunnen namelijk precies bouwen wat jij in gedachte hebt. Maar er is ook een voordeel voor jou als website beheerder.

Zie ons WordPress werk
ux red melon

Zelfstandig eigen website beheren

Eigenlijk is het belangrijkste dat jij geen kennis nodig hebt omtrent webdesign om je eigen website te onderhouden. Het werken in WordPress is erg gebruiksvriendelijk. Het is daarom eenvoudig je eigen content te beheren. Kortom, je kunt zelf aan de slag en bent niet afhankelijk van het webdesign bureau.

Alles is mogelijk in WordPress

Doordat er ontzettend veel plug-ins bestaan en nog altijd worden ontwikkeld is eigenlijk alles mogelijk op een WordPress website. We merken dat sommige klanten ook wel eens bevreesd zijn dat WordPress zijn beperkingen heeft, omdat ze websites kennen die er maar matig uitzien. Besef dan dat dit websites zijn die door hobbyisten zijn gemaakt en niet de volledige kennis hebben van WordPress. Het is niet de software die de beperkingen heeft, maar de ontwikkelaar zelf. Kijk eens in ons portfolio en zie wat er mogelijk is binnen WordPress. Wil je een webblog, webshop, meertalige website? Alles is mogelijk met de juiste plug-ins en kennis.

excelsior web design

Voor elke website geschikt

Nu wordt er vaak gezegd dat WordPress alleen maar voor bloggers  gebruikt kan worden. Niet waar! Of dacht je dat Mercedes-Benz en de New York Times alleen maar bloggen? Daarmee is meteen het fabeltje uit de wereld dat het alleen voor kleine websites geschikt zou zijn. Toch?

Veilig en up-to-date

WordPress is een open source systeem. Je kunt WordPress zien als een leeg platform dat je gratis kunt gebruiken. Om een website te laten werken heb je verschillende bouwstenen nodig. Iedere bouwsteen draag bij aan een bepaalde functie van je website. Deze bouwstenen worden ook wel “plug-ins’’ genoemd.

WordPress is altijd in ontwikkeling. Er worden regelmatig nieuwe updates vrijgegeven met de nieuwste ontwikkelingen. Dit maakt WordPress een veilig platform om jouw website op te beheren. Aangezien WordPress een veel gebruikt systeem is, is het makkelijk om van webdesign bureau over te stappen. Een ander bureau kan op je bestaande website verder werken. Meer weten over WordPress en veiligheid?

wordpress-valkuilen

Klantenbeoordelingen

  • ★★★★★★★★★★9,4 van 10 op basis van 23 beoordelingen bij Feedback Company

Met Wordpress bespaar je kosten op het maken van een website

WordPress is kosten effectief

Het is open source en wereldwijd zijn er dagelijks vele ontwikkelaars bezig om dit CMS weer een stukje verder te ontwikkelen. Of wel in de code zelf of wel door middel van plug-ins. Het wiel hoeft dus niet steeds opnieuw te worden uitgevonden, maar iedereen kan profiteren van het werk van de community.

Beter online gevonden worden

WordPress heeft een positieve invloed op de online positie van je website in zoekmachines als Google. Matt Cutts, de topman van Google zelf, liet zich in 2009 al eens bijzonder positief uit over WordPress. Dit waren zijn woorden: “WordPress takes care of 80-90% of (the mechanics of) Search Engine Optimization (SEO)”. Meer hierover weten? Lees onze blog.

Het verhogen van je website in de zoekmachines wordt ook wel SEO genoemd. Ken je de Plugin Yoast? Deze zorgt voor extra SEO mogelijkheden in jouw WordPress website. Wil je weten wat WordPress voor jullie website kan betekenen? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Waarom Red Melon voor WordPress?

plan op maat

meedenkend

zichtbare verbetering

geïnteresseerd?

50% compleet

Je bent er bijna. Vul meteen onderstaand formulier in. Wij reageren altijd snel!

Contact

hoe kunnen we helpen?

We spammen niet en respecteren je privacy. Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.