Waarom WordPress?


Laatste bewerkt op: maandag 17 september 2018

Wij houden van WordPress en het gebeurt nogal eens dat wij moeten uitleggen waarom we dan wel zo’n fan zijn. Wij bouwen er bijna alles mee! Lees meteen even mee als je dit ook graag wilt weten en nog niet overtuigd bent van de kracht van dit populaire CMS. Waarom beslist een WordPress website laten maken?

WordPress forever!

WordPress bestaat weer een langere tijd (sinds 2003) en de vooruitzichten zijn bijzonder goed. In deze blog berichtten we al dat het inmiddels draait op meer dan 25% van alle websites wereldwijd en dat er alleen maar meer installaties te verwachten zijn de komende tijd. Kortom, geen reden om aan te nemen dat het snel klaar is met het populairste CMS van dit moment.

Makkelijk

Wij hebben de afgelopen jaren heel wat systemen voorbij zien komen bij Red Melon, maar er is werkelijk geen systeem zo makkelijk als WordPress. Voor iedereen die wil weten hoe makkelijk dan wel niet: het is niet ingewikkelder dan Microsoft Office. Het updaten van een pagina of toevoegen van een blog is zo gefixed!

Meer dan bloggen

Het oude vooroordeel bestaat nog steeds: WordPress is meer geschikt voor een blog dan voor een zakelijke website. Niet waar! Of dacht je dat Mercedes-Benz en de New York Times alleen maar bloggen. Daarmee is meteen het fabeltje uit de wereld dat het alleen voor kleine websites geschikt zou zijn. Toch?

Super SEO vriendelijk

Het eerste dat je moet doen als je WordPress hebt draaien is de Yoast SEO plugin installeren, want dit helpt je nog meer. Dat het uitermate SEO-vriendelijk is, komt niet alleen van ons trouwens. Matt Cutts, de topman van Google zelf, liet zich in 2009 al eens bijzonder positief uit over WordPress. Dit waren zijn woorden: “WordPress takes care of 80-90% of (the mechanics of) Search Engine Optimization (SEO)”. Kortom, op SEO-gebied zit het wel goed met dit CMS.

Kosten effectief

WordPress is kosten effectief. Het is open source en wereldwijd zijn er dagelijks vele ontwikkelaars bezig om dit CMS weer een stukje verder te ontwikkelen. Of wel in de code zelf of wel door middel van plugins. Het wiel hoeft dus niet steeds opnieuw te worden uitgevonden, maar iedereen kan profiteren van het werk van de community.

Geen beperkingen

We merken dat sommige klanten ook wel eens bevreesd zijn dat dit pakket zo zijn beperkingen heeft, omdat ze websites kennen die er maar matig uitzien. Besef dan dat dit websites zijn die door hobbyisten zijn gemaakt en niet de volledige kennis hebben van WordPress. Het is niet de software die de beperkingen heeft, maar de ontwikkelaar zelf. Kijk maar eens bij onze portfolio en je kunt veel verschillende kanten van WordPress ontdekken.

Ben je overtuigd en wil je weten op welke manier Red Melon je hier verder mee kan helpen? Bel ons op 070 331 66 54 of mail!

 

foto-credit: Evan Lorne | Shutterstock