Top 3 Nederlandse WordPress boeken


Laatste bewerkt op: maandag 25 november 2019

Als het om WordPress gaat denk je als snel in termen van online. En zeker alles wat je hier leest, gaat, omdat we nu eenmaal een internetbureau zijn, over het web. Maar ook op het eeuwenoude papier wordt veelvuldig geschreven over WordPress. Inmiddels zijn er talloze boeken verschenen over het populairste CMS van dit moment en als we de cijfers mogen geloven, dan neemt het gebruik van WordPress alleen nog maar toe. De uitgave van boeken zal hier hoogstwaarschijnlijk gelijk aan lopen. Juist omdat er zoveel uitkomt is het lastig om het overzicht te houden. Niet nodig, dat hebben wij al voor je gedaan. We hebben de bestverkochte Nederlandstalige WordPress boeken voor je op een rijtje gezet.

3. Begin een eigen webshop met WordPress en WooCommerce

Dit boek is geschreven door Frans Koenn, is uitgebracht in november 2015 en omvat 190 pagina’s. Wat staat erin? De volledige installatie en configuratie, en handig als de WooCommerce shop inmiddels online staat: het instellen van verzendkosten met, speciaal voor Nederland dus, PostNL. Verder wordt het implementeren van een Nederlands betaalsysteem beschreven en al het andere dat je mag verwachten bij het van A tot Z opzetten van een WordPress WooCommerce webwinkel. Bestellen doe je hier.

Begin een eigen webshop met WordPress en WooCommerce

2. WordPress voor Dummies

Niet raar dat er in deze serie ook een WordPress-variant is uitgekomen, want deze dummies-serie beslaat werkelijk alle gebieden. Dit boek is verschenen in februari 2015, bevat 416 pagina’s en wordt geprezen vanwege zijn heldere uitleg en praktische toepasbaarheid. Geheel in stijl met alle andere Dummies-boeken is ook deze luchtig geschreven, met tips voor het maken van back-ups (handig!) en tips voor onderhoud en updates. Bestellen kan hier.

WordPress voor Dummies

1. Handboek WordPress 4

Dan het bestverkochte Nederlandstalige WordPress boek: Handboek WordPress 4, geschreven in 320 pagina’s door Dirkjan van Ittersum. In maart van dit jaar is de versie helemaal bijgewerkt, maar we zijn inmiddels wel bij 4.6. Het leuke aan dit boek is dat ieder hoofdstuk afsluit met aantal vragen en oefeningen. Bestellen kan hier.

Dan even een algemene opmerking: de updates van WordPress volgen elkaar inmiddels best snel op. In december 2015 kregen we WordPress 4.4, april 2106 werden we verblijd met WordPress 4.5 en in augustus is er 4.6. Nadeel van boeken is dat ze daardoor eigenlijk nooit actueel zijn. Dat wil niet zeggen dat ze niet meer kloppen, want de wijzingen zijn niet schokkend en vaak ook niet van dien aard, dat er van het boek niets meer klopt, maar hou er wel rekening mee.

Handboek WordPress 4

Nog meer vragen over WordPress?

Vraag het een WordPress specialist