Standaard template en SEO, kan dat?


Laatste bewerkt op: maandag 25 november 2019

Heb jij een website laten maken of zelf gebouwd in een standaard template? Wil jij op de eerste pagina in Google komen? Dat kan! Echter zijn er een aantal punten die je moet weten rondom SEO en standaard templates.

Waar we het over gaan hebben:

  standaard template seo

  Standaard template en de beperkingen

  De meest ideale situatie zou zijn als een website compleet op maat gemaakt is. Helaas is dit niet voor ieder bedrijf mogelijk.

  tekortkomingen standaard template

  Standaard templates lijken dan de ideale oplossing. Dit scheelt veel in de tijd en kosten. Je zoekt een design naar wens uit en kunt vaak zelf je website in elkaar zetten. De buitenkant van de website ziet er top uit, maar de technische achterkant rammelt vaak aan alle kanten.

  Wat moet jij je hier nou bij voorstellen? Als al jouw wensen verwerkt zitten in het standaard template dan zal jij weinig last hebben van de beperkingen. Het wordt pas lastig als je een verandering in het design wilt doorvoeren of er een extra functie gebouwd moet worden. Hiervoor zal er in de code gewerkt moeten worden en dat is vaak niet mogelijk. Het gebeurt geregeld dat een website door een wijziging volledig in elkaar stort. Wij krijgen vaan website eigenaren aan de telefoon die met dit probleem te maken hebben en vragen of wij dit willen oplossen. Vaak is dit niet mogelijk. Doordat de website een nieuwe functie krijgt, die niet in de code van het template te verwerken is, zal de website vanaf nul gebouwd moeten worden.

  beperkingen standaard template bij SEO

  Verdere beperkingen

  De technische achterkant is niet het enige waar een standaard template in tekort schiet. Bijkomende beperkingen zijn:

  • Trage laadsnelheid van de website: hierdoor wordt de scoort de website minder op SEO en gebruiksvriendelijkheid.
  • Weinig updates: De website is niet up-to-date en daardoor minder veilig.
  • Niet uniek: er zijn hoogstwaarschijnlijk meerdere websites die er precies zo uitzien als die van jou.

  Invloed op SEO

  Misschien hebben we je hiermee laten schrikken, maar geen zorgen. Ook met een standaard template kan je goed scoren in Google.

  Waarom scoort een op maat website beter op SEO

  Je kunt wellicht begrijpen dat een op maat website een voorsprong heeft in SEO. De codes van deze websites zijn beter te lezen door Google en ook op snelheid scoren deze websites beter. Mocht je dus echt alles uit je website willen halen dan is dit uiteraard het doel.

  Maar een doel is een doel. Laten we beginnen bij het begin. Jouw template website biedt ontzettend veel mogelijkheden waar goede posities uit te behalen zijn.

  Voor elke website is het mogelijk om goed te scoren in zoekmachine. Er zijn drie aspecten waarbij rekening gehouden dient te worden voordat je beter gevonden wordt.

  Waarom scoort een op maat website beter op SEO

  1) Content optimalisatie

  Het algoritme van Google is in de loop van de tijd ontzettend verandert. Waar je voorheen zo vaak mogelijk het zoekwoord moest gebruiken waarop je gevonden wilt worden, moet je dit nu allesbehalve doen. Je loopt namelijk het risico een penalty te krijgen waardoor de website uit de resultaten gehaald wordt.

  Hoe voorkom je een penalty tijdens het linkbuilden?

  2) Pagina indeling

  Ook de indeling van pagina’s is essentieel. Hoe beter Google jouw website begrijpt, hoe hoger je geplaatst wordt. Google wilt weten waar op jouw website welke informatie te vinden is en of deze interessant is voor de Google gebruikers. Tegenwoordig draait alles om content. Een los zoekwoord helpt niet, er hoort informatie omheen. Google wilt de gebruiker een website voorstellen met het totaal pakket. Het zoekwoord moet behandeld worden met nuttige informatie. Aan jou de taak om te achterhalen welke informatie dit is.

  Hoe vind je de beste zoekwoorden?

  3) linkbuilding

  Zeker niet onbelangrijk, linkbuilding. Wanneer een website vaak genoemd wordt door andere websites, wordt deze gezien als belangrijk. Hierbij komen enkele regels kijken. Google wordt steeds slimmer en trapt er niet in als jij op veel kwalitatief slechte websites staat.

  Dus, kan je online vindbaar worden met een standaard template?

  Ja dit kan!  Ook met een standaard template kan jij goed scoren in zoekmachines. Je kunt linkbuilding en content optimalisering op dezelfde manier uitvoeren als wanneer jij een op maat gemaakte website hebt. Hiermee kan een website al goed scoren. Wil je in de toekomst nog meer aan SEO doen, dan kan je de technische kant erbij pakken. Hierin is veel winst te behalen op het gebied van snelheid. Dus, heb jij een standaard template? Begin dan snel met SEO en je zal op die eerste pagina in Google verschijnen!

  Meer te weten komen over SEO?

  Gratis advies