5 vooroordelen van WordPress


Laatste bewerkt op: maandag 25 november 2019

Veel klanten maakt het niet uit hoe we websites bouwen, anderen willen hun website laten maken in WordPress en weer anderen staan juist heel kritisch tegenover WordPress.

Als echte WordPress ontwikkelaars weten we heel goed waarom we ons favoriete CMS zo vaak kunnen gebruiken voor zo veel verschillende projecten. Zoals gezegd komen we nogal eens wat bezwaren tegen van onze klanten en hieronder zullen we 6 van de meest gehoorde vraagtekens op een rijtje zetten en meteen ons antwoord daarop geven.

Vooroordeel 1: WordPress is niet veilig.

Veruit de meest gehoorde klacht. Het bedrijf achter WordPress, Automattic, heeft meer dan 25 man die alleen maar bezig zijn met de veiligheid. Denk hierbij aan aanvallen, virussen en hacks. We weten ook wel waar de klacht vandaan komt: er zijn natuurlijk heel veel hobbyisten die een site bouwen met een gratis thema en hem daarna nooit meer updaten. Eerlijk is eerlijk, maar dan neemt het risico op een onveilige website wel toe natuurlijk. Verder kun je zelf een heleboel doen om je je WordPress website te beveiligen en zorgen wij zelf bij oplevering van een website ook voor een flink aantal van deze zekerheden. Bovendien draaien er in Amerika en Engeland veel sites van de overheid ook op WordPress en als de veiligheid echt ter discussie zou staan, zijn dit de eerste sites die afhaken.

Vooroordeel WordPress, het is onveilig

Vooroordeel 2: WordPress is niet SEO vriendelijk.

Deze verbaast ons altijd het meest. De grote baas van Google heeft WordPress al een geprezen om zijn SEO-vriendelijkheid en wie zijn wij dan om dit tegen te spreken. Bovendien adviseren wij om de Yoast SEO plugin te installeren, zodat je zelf de zoekmachine marketing verder uit kunt bouwen.

Vooroordeel 3: WordPress is alleen voor kleine sites

Pardon? WordPress wordt gebruikt door enkele hele grote bedrijven. Wist je dat CNN, CBS New York, New York Times, Dole, Mercedes-Benz en Vogue allemaal ’s werelds populairste CMS hebben? Hoe groot moet je eigen website worden dan? Precies. Case closed!

Vooroordeel 4: gratis kan niet goed zijn

Het is gratis en als het goed was zou iedereen er wel voor willen betalen. Ja, net als Google, dat is natuurlijk ook niet goed. Nee, dit is de nieuwe economie. WordPress is open source en dat betekent dan je vrij bent om de software te gebruiken. Omdat WordPress al meer dan 10 jaar bestaat is er bij alle ontwikkelaars wereldwijd steeds meer inzicht en kennis van dit CMS en wordt er dagelijks gewerkt aan verbeteringen. Updates worden dan ook regelmatig vrijgegeven. Je betaalt dus niet voor de toegang tot een eigen CMS, maar alleen voor de installatie, implementatie, eventueel hosting, training en technische ondersteuning.

Vooroordeel 5: WordPress is alleen voor blogs

Een vooroordeel dat een tijd geleden nog het meest gebruikt werd: ik wil geen blog, maar een website, dus is er niks anders. Inmiddels horen we dit bezwaar gelukkig steeds minder en wordt meer en meer bekend dat ons favoriete CMS veel meer is dan waar het ooit allemaal mee begon: bloggen. Inmiddels bouwden we met de WooCommerce plugin ook al heel wat mooie webshops en wie weet wat er allemaal nog meer gaan komen. Wij blijven fan in elk geval!

Vooroordeel WordPress, gratis is slechte kwaliteit

Vragen over WordPress?

Laat het ons weten