Meer traffic door het vernieuwen van oude content


Ben je op zoek naar manieren om meer verkeer naar je website te krijgen? In plaats van voortdurend nieuwe content te maken, kun je overwegen om je oude content te vernieuwen. In dit artikel geven we je enkele tips over hoe je dit kunt doen.

Analyseer je huidige content

Voordat je aan de slag gaat met het vernieuwen van je oude content, is het belangrijk om te analyseren wat er al op je website staat. Bekijk welke artikelen het meeste verkeer genereren en welke minder presteren. Dit geeft je inzicht in welke onderwerpen populair zijn en waar je mogelijk meer aandacht aan moet besteden.

Pas je content aan

Als je eenmaal hebt vastgesteld welke artikelen vernieuwd moeten worden, is het tijd om je content aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld verouderde informatie updaten, nieuwe afbeeldingen toevoegen of je tekst herschrijven om het aantrekkelijker te maken voor je doelgroep.

Optimaliseer je SEO

Als je je oude content vernieuwt, is het ook een goed moment om je SEO te verbeteren. Gebruik zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden en zorg ervoor dat je meta-omschrijving en titel relevant en aantrekkelijk zijn. Dit kan helpen om je content hoger te laten ranken in zoekmachines.

Deel je vernieuwde content

Nadat je je oude content hebt vernieuwd en geoptimaliseerd voor SEO, is het belangrijk om het opnieuw te delen op je website en sociale media kanalen. Zo kunnen mensen het opnieuw ontdekken en mogelijk delen met hun eigen netwerk.

Maak een contentkalender

Om ervoor te zorgen dat je regelmatig je oude content blijft vernieuwen, kun je een contentkalender maken. Plan bijvoorbeeld elke maand een dag in om je oude content te bekijken en te vernieuwen. Dit zorgt ervoor dat je website up-to-date blijft en het kan helpen om meer verkeer naar je website te krijgen.

Experimenteer met verschillende formats

Je hoeft niet altijd je oude content volledig te herschrijven of te updaten. Experimenteer ook eens met verschillende formats, zoals video’s, infographics of podcasts. Hiermee kun je je oude content in een nieuw jasje steken en het aantrekkelijker maken voor je doelgroep.

Conclusie

Het vernieuwen van je oude content kan een effectieve manier zijn om meer verkeer naar je website te krijgen. Analyseer je huidige content, pas je content aan, optimaliseer je SEO, deel je vernieuwde content, maak een contentkalender en experimenteer met verschillende formats. Met deze tips kun je je oude content nieuw leven inblazen en meer bezoekers naar je website trekken.