Hoe kan je je website testen en verbeteren?


Laatste bewerkt op: maandag 25 november 2019

De performance van je website is anno 2018 nog belangrijker geworden dan ooit. Geen één bezoeker heeft nog het geduld om lang te moeten wachten voordat de webpagina geladen is. Dat heeft met name betrekking op bezoekers die via de telefoon een website bezoeken. Meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat mensen een website direct verlaten, indien de website teveel tijd nodig heeft om te laden.

Daarnaast houdt het algoritme van Google ook rekening met de pagespeed van jouw website. Als je een slome website hebt, zie je dat terug in de ranking binnen Google. Het belang van een snelle website is absoluut niet te onderschatten. Ga je een website laten maken of zelf maken, houd hier dan rekening mee. Hieronder hebben wij de 5 beste tips op een rijtje gezet. Dankzij deze tips kan de snelheid van de website (flink) verbeterd worden.

Google PageSpeed Insights

Met behulp van Google PageSpeed Insight is het mogelijk om prestaties van een website te analyseren. Deze applicatie maakt hierbij onderscheid tussen desktop gebruikers en mobiele gebruikers. Uiterst handig!

laadsnelheid mobiel is belangrijk

YSlow

Een belangrijk criteria voor een websitesnelheid is je concurrentie. Hoe snel zijn de websites van je concurrentie? En kan je winst op hen boeken? Dankzij Yslow is het mogelijk om dit tot in detail uit te zoeken. Deze browser plug-in geeft namelijk 20 prestatiemaatstaven aan bij elke website die u bezoekt. Dankzij Yslow is het daardoor erg handig en gemakkelijk om de prestaties van je concurrentie te bekijken.

GTMetrix

GTMetrix is een applicatie die jouw website van A tot Z screent. Vervolgens komt er een nuttig videoweergave bestand naar voren waarin onder andere staat wat de problemen zoal zijn. Ook geeft GTMetrix direct een oplossing voor dergelijke problemen, waarmee de snelheid van een website flink verbeterd kan worden.

WebPagetest

WebPagetest vergelijkt de prestaties van uw website met het gemiddelde van een branche. Op die manier komt er een duidelijk beeld naar voren van de snelheid van jouw website.

Pingdom

Pingdom is een zeer uitgebreide applicatie waarmee elke webpagina geanalyseerd kan worden. Belangrijke zaken zoals laadtijd, paginaformaten en eventuele fouten worden uitgebreid geanalyseerd. Een handige feature van Pingdom is dat alles wat er ook geanalyseerd is, opgeslagen wordt. Hierdoor kan je in de loop van de tijd zien welke vorderingen jouw website maakt.

Het verbeteren van de snelheid van je website is een kans die je niet kan laten liggen. Ga dus direct aan de slag door je website te analyseren met behulp van bovenstaande tools!

Vragen over hoe wij jouw website sneller maken?

Neem contact op