UX en UI Design

UX en UI Design

Wij zijn een user experience design bureau met liefde voor websites, die gebruiksvriendelijkheid verbeteren en de conversie verhogen.

Behalve developers werken we bij Red Melon ook met UX en UI designers. Deze experts zorgen ervoor of je website een succes wordt of niet. Ze werken nauw samen en beheersen de kennis en kunde om online te scoren.

Wat doet een UX designer en wat doet een UI designer bij Red Melon. We nemen je mee in de afzonderlijke werkzaamheden, want hoewel de termen vaak door elkaar heen worden gebruikt, verschillen ze wel degelijk van elkaar.

ux ui

UX design

UX (joe-ex) is de afkorting van User Experience. Een UX designer maakt de wireframes, maar dat niet alleen. De kunst is om de pagina(‘s) zo in te richten dat het navigeren makkelijk gaat en duidelijk is voor de gebruiker.

De website of het product erachter moet doen wat is beloofd, op een positieve manier. De gebruiker moet een  goede user experience worden geboden. De taak van een UX designer is om dit te bewerkstelligen.

Wat doet een UX designer nog meer? het onderzoeken van gebruikers, het voorstellen of maken van A/B testen, waarbij 50% van de bezoeker een andere pagina te zien krijgt als de andere 50%. De beste pagina zal hierna definitief worden ingezet voor de website. De UX designer kan deze data halen uit Google Analytics. Verder maakt de UX designer zoals gezegd de wireframes en overlegt met de UI designer en developers.

ux design

UI Design

UI staat voor User Interface. Een UI designer maakt de wireframes visueel aantrekkelijk, maar dat niet alleen. Het is van belang dat alles er goed uit ziet, welke lettertypes gebruikt worden, hoe groot alles wordt weergegeven, welke kleuren bepaalde buttons krijgen, maar ook dat alles goed werkt.

Bovendien zorgt een UI designer ervoor dat de interactie op de website makkelijk verloopt.

In het kort: een UI designer zorgt voor de lay-out van de interface, voor het design van de interface, voor het interaction design en voor de lijnen waarbinnen alles visueel wordt vormgegeven.

Lees ook ons blog over het verschil tussen een UI designer en een UX designer.

ui designer

Waarom Red Melon voor een WordPress website?

Uit een vorig jaar gehouden onderzoek blijkt dat onze klanten vinden dat Red Melon staat voor: 

betrouwbaarheid

meedenken

snelheid

geïnteresseerd in een WordPress website?

50% compleet

Je bent er bijna. Vul meteen onderstaand formulier in. Wij reageren altijd snel!

Contact

hoe kunnen we helpen?

We spammen niet en respecteren je privacy.