5 WordPress mythes


Laatste bewerkt op: vrijdag 22 maart 2019

WordPress, ooit hét CMS voor bloggers. Klopt dat nog steeds? Momenteel heeft 28% van de websites op het internet WordPress als CMS. Er wordt van alles beweerd , maar wat moet je nu echt niet geloven? Wij vertellen de vijf grootste mythes van WordPress.

WordPress is voor bloggers

Laten we gelijk maar antwoord geven op deze veelgestelde vraag, is WordPress enkel voor blog websites? Nee, zeker niet.  Grote bedrijven zoals Tele2, D66 en Diergaarde Blijdorp draaien allemaal op WordPress. Ook bekende merken gebruiken dit systeem.

Oke, dat is de wereld uit. Zoals eerder vermeld wordt WordPress door meer dan een kwart van de websites gebruikt. De concurrent Drupal heeft een marktaandeel van 2,9%.  Je kunt wel stellen dat WordPress heerst. Wist je ook dat de mogelijkheden in WordPress verder gaan dan het plaatsen van content. Merken als Walt Disney gebruiken WordPress zelfs vanwege de mogelijkheden voor  front-end ontwerp en open source backend-functies.

WordPress is slecht voor e-commerce

Wederom een broodje aap verhaal. De meest gebruikte oplossing voor webwinkels in WordPress is WooCommerce. Wist je dat 41% van de e-commerce winkels aangestuurd wordt door WooCommerce? Het gebruik hiervan is simpel en ook zonder technische kennis eenvoudig aan te leren.

Naast WooCommerce bestaan er genoeg alternatieven zoals Shopify, BigCommerce, Volusion en Magento.

WordPress kan een grote hoeveelheid bezoekers niet aan

Mede doordat  WordPress een open source platform is en vrij beschikbaar, is de vraag of een WP website wel een grote hoeveelheid bezoekers aan kan. Dit kan zeker, mits jij hiervoor de juiste omgeving creëert. Je kunt dus zelf bepalen hoe uitgebreid jouw website moet zijn. Wil jij deze grote bezoekerspieken aankunnen, dan is het raadzaam contact op te nemen met een WordPress specialist. Zij kunnen je precies vertellen wat je wel en niet nodig hebt op de website.

WordPress heeft geen support

WordPress is van niemand en WordPress is van iedereen. Kortom, wie gaat jouw helpen bij problemen? Er staat een hele actieve gemeenschap aan designers, developers, marketeers en andere expertst voor je klaar. Er bestaan verschillende forums waar problemen, oplossingen en ontwikkelentingen worden gedeeld. Kleine kans dat jouw vraag daar niet tussen staat.

WordPress is niet veilig en wordt snel gehackt

Er is geen bewijs dat WordPress onveiliger is dan ander CMS systemen. Aangezien WordPress met 28% het meest gebruikte CMS is, trekt dit een aanval sneller aan. WordPress bestaat echter al een tijd en dat betekent dat er al een hoop gedaan in om het systeem steeds veiliger te maken. Er zijn al een aantal betrouwbare updates uitgebracht voor extra veiligheid.

De beveiliging van een WordPress website ligt voor een groot deel in jouw eigen handen. Het is noodzakelijk om jouw website up to date te houden bij elke nieuwe versie van thema’s, plugins, WordPress update. Daarnaast dien je complexe wachtwoorden te verzinnen en deze regelmatig up te daten. Tachtig procent van de risico’s in beveiliging is het gevolg van verouderde software en wachtwoorden.

Een coporate WordPress website laten maken?