Logo_BCLub1

Excelsior Business Club

In opdracht van de Businessclub van betaald voetbal organisatie Excelsior maakte Red Melon het nieuwe logo. Het vorige was, vraag niet waarom, oranje, en paste niet bij de kleuren van de club uit... Lees meer »
Logo_tibbaa1

Tibbaa

Voor Tibbaa maakte Red Melon het logo. Bij Tibbaa draait het om een nieuwe manier van ticketing, door op een andere manier naar evenementen en bezoekers te kijken hopen ze deze te revolutioneren.... Lees meer »
Logo_plap1

Play Like A Pro

Play Like a Pro is de eerste Nederlandse site voor online golflessen. Per jaar produceren zij meer dan 100 filmpjes over het golfspel. In de de laatste ‘o’ van het logo is een golfballetje te... Lees meer »
Logo_Bluehouse1

Bluehouse

Blue House  liet Red Melon het nieuwe logo ontwerpen. Zij houden zich bezig met bestaand vastgoed optimaliseren door te verbouwen en het volledige proces uit handen nemen. Het nieuwe logo is er een... Lees meer »
Logo_BSR1

BSR

Van BSR Incasso & Gerechtsdeurwaarders kreeg Red Melon de opdracht om het oude logo te restylen. Het nieuwe logo is er een geworden met 2 PMS-kleuren en een icoon die verwijst naar de rechtspraak. Lees meer »
Logo_Cloudstekker1

Cloudstekker

Cloudstekker is de... Lees meer »
Meer items laden

Logo_illustratie_1_redmelon

Logo ontwerpen

Dit is waar het bij logo ontwerpen om gaat: less is more. Simpel is misschien niet het juiste woord voor één van de allerbelangrijkste aspecten van logo ontwerpen, maar drukt in basis wel uit waar het over gaat. Verder is het belangrijk bij het ontwerpen van een logo dat de maker zich niet laat leiden door de (tijdelijke) trends. Als de trend volgend jaar weer over is, dan zit je met een gedateerd logo en kun je er weinig meer mee, met alle (financiële) gevolgen van dien. Het moet dus vooral tijdloos zijn. Verder is het belangrijk bij logo ontwerpen dat dit betrouwbaarheid uitstraalt. Het allereerste contact dat de klanten maken met een bedrijf is het beeldmerk en dat moet meteen vertrouwen uitstralen. Imago van het logo is dus key en dat zit niet alleen in het logo, maar ook in huisstijl ontwerpen.


Onderscheid Bij Logo Ontwerpen

Herkenbaarheid is een volgende factor waar een logo aan moet voldoen. Wat is het onderscheid voor je bedrijf voor de logo ontwerpen die je bestelt bij de logo-discounter. Je buurman kan hetzelfde logo bestellen en weg is je onderscheidende vermogen. Natuurlijk wil je dat het logo veelzijdig is. Je weet van te voren meestal niet waar het logo in de toekomst allemaal voor gebruikt gaat worden, maar houd er wel rekening mee dat het logo het in zich heeft om multi-inzetbaar te zijn. Wordt het heel klein afgedrukt, of juist heel groot. Wordt het op een witte achtergrond geplaatst of op een zwarte? Houd er dus rekening mee dat het in lichte en donkere kleuren toepasbaar is. Bij logo ontwerpen gaat het er ook om dat er rekening gehouden wordt met de verschillende doeleinden als het gaat om de kleur. Denk hierbij aan CMYK (posters, flyers), Pantone (huisstijl) en RGB (internet).

Logo_illustratie_2_redmelon

redmelon_selectie

Passend logo

Verder moet het logo natuurlijk geschikt zijn voor het doel. Een begrafenisonderneming heeft geen behoefte aan een logo met een speels lettertype en frivole kleuren en een producent van kinderboeken zit niet te wachten op een logo met strakke dunne letters in grijs of zwart. Houd er verder rekening mee bij het logo ontwerpen dat dit niet hoeft te bestaan uit een icoon dat de bedrijfsvoering vertegenwoordigd. In de logo ontwerpen van BMW, Audi en Mercedes is geen auto afgebeeld, in de logo's van Nike, Adidas en Puma staan geen sportartikelen en in die van Coca Cola en Pepsi staan geen flesjes of blikjes! Laat je bij je keuze voor het bedrijf dat jouw logo ontwerpt vooral ook leiden door de portfolio die dit bedrijf heeft.

Logo Ontwerpen Door Red Melon

Red Melon heeft al heel wat klanten geholpen met logo ontwerpen. Laat ook uw logo ontwerpen door Red Melon! Waarom? Wij gaan gedegen te werk door middel van een logo vragenlijst. Deze zogenaamde questionnaire is door onszelf samengesteld en bevat belangrijke vragen als het gaat om logo ontwerpen. Bovendien staan er vragen in, die u zelf, als eigenaar van het bedrijf, product, dienst of merk aan het denken zet en wellicht helpt een beter beeld te krijgen waar uw logo voor moet staan.

Wij werken een aantal logo concepten uit en presenteren deze binnen een week. Hierna is er uiteraard nog ruimte om de logo ontwerpen aan te passen en hierna is uw logo klaar voor gebruik. Wij leveren uw logo in .eps, zodat andere bedrijven uw nieuwe logo ook makkelijk kunnen gebruiken en toepassen. Op basis van het logo, kunnen wij ook een complete huisstijl ontwerpen. Vragen over logo ontwerpen of een huisstijl ontwerpen? Bel ons of gebruik het formulier hieronder.

Logo_illustratie_4_redmelon

Logo Ontwerpen Online

Onder andere Storro liet Red Melon het logo ontwerpen, en bij deze webshop is online goed zichtbaar is hoe een logo gebruikt kan worden op een website. Uiteraard hebben we nog veel meer logo's die online zichtbaar zijn. Indien u hierin geïnteresseerd bent, neem dan voor een actueel aanbod contact met ons op!

Benieuwd naar wat Red Melon voor u kan betekenen? Vul dan nu onderstaand formulier in en wij nemen binnen een werkdag contact met u op.

070 3316654