Brochure Ontwerpen

Een veelgestelde vraag is: wat is het verschil tussen een folder en een brochure ontwerpen. Een folder bestaat uit een stuk en kan een tweeluik, drieluik, vierluik of zelfs meer dan zijn zijn. Een brochure bestaat uit meerdere pagina's en hierbij worden de pagina's geniet of gelijmd. Bij brochure ontwerpen kan er meer informatie worden gestopt dan bij een folder, en dat is dan ook meestal doorslaggevend om te kiezen voor een folder of voor brochure ontwerpen.

Waar te beginnen bij het ontwerpen van een brochure? Uiteraard met een briefing, en dan ook meteen de kern. Belangrijk voor ons is om de doelgroep te weten en de gewenste uitstraling Daar wordt dan door ons, in samenwerking uiteraard, een mooi beeld bij gezocht dat de lading van de brochure dekt, die verleidt tot het oppakken of inzien van de brochure en die past bij de uitstraling. Deze uitstraling wordt mede bepaald door de kleurstelling (uiteraard in lijn met de huisstijl van het bedrijf of product) en de te kiezen lettertypes en grootte van de fonts. Hierna zullen de vormgeefsters van Red Melon overgaan tot de grafische indeling van het brochure design.

brochure ontwerpen vergrootglas 
brochure ontwerpen opzet 

Tekst Brochure Ontwerpen

Red Melon werkt samen met een aantal tekstbureaus en kan daarin dan ook prima adviseren en meedenken. Een ding geldt wel voor alle brochures: teveel tekst nodigt niet uit. Hou het luchtig en zorg voor voldoende foto's of illustraties. De meeste mensen scannen in plaats van lezen! Maak bij een brochure bijvoorbeeld gebruik van belangrijke stukken uit de tekst die vergroot kunnen worden weergegeven. Dit geeft een mooie afwisseling en de boodschap komt ook aan bij mensen die alleen maar scannen.

Vergeet niet dat ook de soort papier veel zegt over de brochure. Op ons kantoor hebben we hiervan vele voorbeelden liggen. We doen trouwens meer dan brochures ontwerpen. Kijk hiervoor even op onze speciale ontwerpbureau Den Haag pagina of op onze grafische vormgeving pagina.

De brochure in zijn oorspronkelijke vorm zal altijd wel blijven bestaan, maar daarnaast zien wij ook dat de digitale brochure met een opmars bezig is. Inmiddels hebben we hier ook ruime ervaring mee en kunnen deze ontwerpen en bovendien online plaatsen. Meer weten over online zaken en websites? Kijk hiervoor op onze webdesign Den Haag pagina.

 

Middelblok_wedelsoft

Wedelsoft

Wedelsoft wilde een frisse restyle van een al bestaande brochure die Red Melon in het verleden al eens had ontwikkeld. We hebben de opmaak gelijk gehouden en de teksten en afbeeldingen ververst, ook... Lees meer »
BROCHURE_middelblok2_grafisch_portfolio_NNN

NN Netherlands

NN Netherlands liet ons een nieuwe professionele brochure ontwerpen, met als onderwerp o.a. bearings en taper rollers voor voertuigen. De afzetmarkt van NN Netherlands is de wereld en dus werd het... Lees meer »
BROCHURE_middelblok_grafisch_portfolio_seres

SERES

NEN uit Delft liet ons de Engelstalige brochure ontwerpen voor SERES, waar ze ons ook al inschakelden om het logo te ontwerpen. De brochure bestaat uit 8 pagina's op A3 naar A4 gevouwen papier. Lees meer »
BROCHURE_middelblok_grafisch_portfolio

Kombifire

Voor de haard die zowel op gas als op hout kan branden maakte Red Melon de ontwerpen voor het logo, de huisstijl, de website en de brochure. Hieronder de spreads voor de 12 pagina tellende brochure,... Lees meer »
Meer items laden

Benieuwd naar wat Red Melon voor u kan betekenen? Vul dan nu onderstaand formulier in en wij nemen binnen een werkdag contact met u op.

070 3316654